mandag 18. mai 2015

Maissuppe med Thermomix (igjen)

Jeg har laget maissuppe tidligere, men vi har nå funnet en ny variant som vi syntes smakte bedre, som blir vår nye oppskrift. Den ligner mye på den forrige oppskriften, men har noe mindre væske, erstatter creme fraiche med fløte, og får syre fra limesaft. Mye av forskjellen kan nok også skyldes at vi brukte kokt mais istedenfor hermetisk mais. Uansett, dette blir vår nye maissuppe, som er en konvertering for Thermomix av oppskrift fra Familiekokeboka.


Ingredienser:

  • 1/2 kinesisk hvitløk, renset
  • 1 løk, renset (brukte for anledningen sjalottløk istedenfor)
  • 1/2 chili (evt. litt chilipulver eller cayenne)
  • 2 kokte maiskolber (jeg brukte ferdigkokte)
  • 1 ss olivenolje
  • 500 g kyllingkraft (jeg brukte fond)
  • 100 g melk
  • 200 g fløte
  • saften av 1/2 lime
  • salt



Fjern maisen fra kolbene ved å forsiktig skjære av striper i lengderetningen.


Sett Thermomix på hastighet 5 og slipp ned hvitløk, løk og chili på de spinnende bladene gjennom hullet i toppen av bollen; stopp så maskinen. Ha i maisen og kjør videre noen sekunder på hastighet 5 for å kutte i biter. Skrap ned sidene av bollen, ha i olivenolje og surr lett på innholdet i bollen ved å kjøre maskinen 7 minutter Varoma temperatur revers hastighet 1 (uten målekopp montert).


Ha i kyllingkraft og kjør maskinen 20 minutter 100 grader Celsius hastighet 1 (med målekopp montert).


Ha så i resten av ingrediensene og smak til med salt.


Kjør suppen til fin puré ved å gradvis øke til maksimal hastighet og kjøre maskinen videre på hastighet 10 i ett minutt. Dette vil gi en suppe med svært fin konsistens (der små rester av maiskorn eventuelt kan fjernes helt ved å sile suppen). Dersom man ønsker mer tyggekonsistens fra større biter av maiskorn i suppen, må man kjøre blenderen på annen hastighet og tidsintervall.


Vi spiste suppen med hjemmelaget brød ved siden av. Det er særlig syren fra lime som gir noe ekstra til denne suppen, så det er en ingrediens som absolutt ikke bør sløyfes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar