onsdag 3. desember 2014

Maissuppe med Thermomix

I dag var det på tide å prøve ut noe nytt i kategorien lettvint hverdagsmat, og da er suppe i Thermomix et bra alternativ. Jeg fant frem oppskrift fra Hobbykokken og justerte for tilbereding med TMX.

Suppa smakte godt og er rimelig og rask å tilberede. Mengden som tilberedes i denne oppskriften er rett oppunder kapasiteten til miksebollen, og man får derfor ikke mikset den ferdige suppen på full hastighet, noe som nok er med å bidra til at det vil være biter av maiskorn i suppa. Her kan man redusere mengden for å kunne mikse på full hastighet, eventuelt sile produktet slik Hobbykokken foreslår. For min del synes jeg at maisbitene gjorde seg i suppa siden de gir ekstra tekstur.

Ingredienser:

  • 4 sjalottløk, renset
  • 1/2 kinesisk hvitløk, renset
  • 30 g olivenolje
  • 500 g hermetiske maiskorn, avrent og skylt en gang med vann
  • 700 g kyllingkraft (jeg brukte vann og to buljongterninger)
  • 100 g lettmelk
  • 200 g creme fraiche
  • chilipulver
  • salt og pepper



Gjør klar løk og hvitløk, sett igang Thermomix på hastighet 5, og slipp løken ned gjennom hullet i miksebollen. Skrap ned sidene av bollen, vei inn olivenolje, og kjør 5 minutter 100 grader Celsius på hastighet 1, uten målekopp i lokket. Ha i resten av ingrediensene og kjør 15 minutter 100 grader Celsius på revers hastighet 1 med målebegeret montert.


Sett kjøreretning til forover og øk hastigheten gradvis for å lage puré av suppa. Med såpass full bolle valgte jeg å øke til hastighet 6 med noen korte perioder innom hastighet 7. Hele operasjonen tok ca. et minutt.


Vi gjorde det enkelt og spiste suppa med loff og smør ved siden av. Dette var en god og ukomplisert rett som er rask og enkelt å lage i tillegg til å være rimelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar