søndag 5. juni 2016

Tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder er et alternativ til de ferdigkjøpte posene som er rimeligere og potensielt bedre. Enten det er fordi det faktisk er bedre eller fordi vi overbeviser oss at det smaker bedre siden det er "uten alle de ekstra tilsetningstoffene", et vanlig argument mot industrielle halvfabrikata.


Oppskriften har jeg satt sammen med utgangspunkt i en blanding fra nettet der jeg har lagt til tilsvarende mengde løkpulver som hvitløkspulver, lagt til noe brunt sukker og halvert mengden chili og cayenne.

Ingredienser (bruk ca. 2 ss av blandingen per 400 g kjøttdeig):
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver (evt. doble hvis du vil ha mye smak av chili)
  • 2 ss spisskummin
  • 4 ts hvitløkspulver
  • 4 ts løkpulver (jeg tørker eget)
  • 4 ts oregano
  • 1 ts cayennepepper (evt. doble hvis du vil ha mye smak av chili)
  • 4 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 4 ts brunt sukker

Fremgangsmåten er latterlig enkle, ha alle krydderne i en beholder for oppbevaring ...


... og røre og riste blandingen så alt blir jevnt fordelt.


Bruk ca. 2 ss krydder per 400 g kjøttdeig. Jeg pleier å steke kjøttdeigen nesten ferdig, blande inn krydderne og så ha på litegranne vann (tilsvarende hvordan man gjør det med ferdigkjøpte krydderblandinger) akkurat nok til at krydderet blir godt fordelt, og blir kokt ut av restvarmen i panna.

Tilbakemeldingene når vi har brukt hjemmelaget krydder (en litt sterkere variant der vi brukte med chili og cayenne) har vært at dette smaker bedre enn posekrydder. Om dette har vært sagt mest for å være høflig, får vi selvsagt aldri vite ... men vi synes selv at det blir bedre, og denne nye oppskriften med noe mindre chili og cayenne synes ble enda bedre enn den forrige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar