torsdag 16. juni 2016

Pannekaker av sammalt spiret hvete

Disse pannekakene er sunne og smaker bra - en gunstig kombinasjon. De tar litt lenger tid og noe mer innsats å steke enn vanlige amerikanske pannekaker, men resultatet blir bra - og det er artig å spise pannekaker fra mel man har malt selv fra korn som man også har spiret selv.


Oppskriften er en tilpasning fra boka Bread Revolution. Ingredienser:

  • 130 g (mel av) tørket spiret hvete (jeg spirer selv)
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts natron
  • 340 g kulturmelk
  • 1 (lett vispet) egg
  • 30 g smeltet smør
  • 1 ts honning

Jeg målte opp tørket spiret hvete ...


... og kvernet til fint sammalt mel.


De tørre ingrediensene ble godt blandet sammen. De våte ingrediensene ble blandet sammen separat, før de ble helt i bollen med de tørre ingrediensene. Jeg rørte rundt nok til at alt melet ble godt hydrert, men uten å vispe mer enn nødvendig. Røren fikk stå og svelle noen minutter.


Pannekakene (denne oppskriften ga 5 pannekaker) ble stekt i panne på middels varme, der jeg hadde i litt nøytral olje i pannen mellom hver ny pannekake. Man må være litt forsiktig når man drar ut røren. Pannekakene fikk steke ca. et par minutter på første side til de var godt boblet og det nærmet seg at toppen begynte å stivne ...


... før de ble forsiktig snudd og fikk steke litt videre for å stekes helt gjennom.


Resultatet ble luftige, lett søte og litt syrlige pannekaker.


Disse smakte godt med lønnesirup på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar