Denne dry rub'en lagde jeg for grilling av kylling, etter en oppskrift fra BBQ Pit Boys.
Ingredienser:
Ingrediensene blandes, og så er dry rub blandingen klar. Jeg brukte et veldig grovt salt, og ser i etterkant at det burde vært brukt en blanding med mindre størrelse på kornene - så det er noe jeg vil justere på til neste gang. Så grovt salt som jeg brukte her (fra stor pose) er nok mer egnet til bruk i f.eks. saltbaking.
Denne blandingen ga en veldig god aroma når den var påført kyllingen, og smakte godt med det ferdige produktet (som jeg skriver mer om i et eget blogginnlegg). Blandingen ga en ganske salt smak, noe jeg selv syntes begynte å grense mot å være for mye salt, og jeg ser at andre har kommentert på oppskriften jeg brukte at det er for mye salt - så neste gang vil jeg nok redusere saltmengden noe.
Ingredienser:
- 4 ss grovt havsalt (ta evt. litt mindre, 2-3 ss)
- 2 ss grovkvernet pepper
- 4 ts hvitløkspulver
- 2 ts paprika
- 4 ts laurbærbladpulver (jeg brukte hjemmelaget)
Ingrediensene blandes, og så er dry rub blandingen klar. Jeg brukte et veldig grovt salt, og ser i etterkant at det burde vært brukt en blanding med mindre størrelse på kornene - så det er noe jeg vil justere på til neste gang. Så grovt salt som jeg brukte her (fra stor pose) er nok mer egnet til bruk i f.eks. saltbaking.
Denne blandingen ga en veldig god aroma når den var påført kyllingen, og smakte godt med det ferdige produktet (som jeg skriver mer om i et eget blogginnlegg). Blandingen ga en ganske salt smak, noe jeg selv syntes begynte å grense mot å være for mye salt, og jeg ser at andre har kommentert på oppskriften jeg brukte at det er for mye salt - så neste gang vil jeg nok redusere saltmengden noe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar