onsdag 3. desember 2014

Druer med kullsyre

Noe jeg har sett frem til å prøve ut er druer med kullsyre. Tilsvarende hvordan man kan lage kullsyrevann ved å tilsette CO2 under trykk, vil druer absorbere karbondioksid dersom de får stå under trykk en periode, og man får en brusende effekt når man spiser druene.

Ingredienser:

  • Ca. 350-400 g druer
  • Kullsyrepatron til Spumaflaske



Skyll druene og del dem i to. Ha over i en halv liter Spumaflaske, skru på lokket og tilsett en patron med CO2. Det er viktig at dette må være karbondioksid patroner, ikke NO2.


La flasken stå i kjøleskap over natten og videre frem til servering. Det er veldig viktig at man slipper ut trykket i flasken før man prøver å åpne den; dette gjøres ved å peke tuten på flasken rett oppover og bruke pistolgrepet for å åpne og la all gassen strømme ut. Når det ikke lenger strømmer ut gass, kan lokket skrus av.


Druene er så klare til å spises, og bør antageligvis konsumeres ganske umiddelbart. De gir fra seg en frisk bruselyd når de kommer ut av flasken, som er lyden av CO2 som umiddelbart begynner å forsvinne ut av druene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar