søndag 12. oktober 2014

Ovnsbakt flaskegresskar

Dette er et flott tilbehør til det meste, og det eneste vanskelige med tilberedningen er potensielt det å få tak på flaskegresskar. Vår erfaring er at det stort sett går an å få tak i fra innvandrerbutikker som har litt utvalg.

Ingredienser:

  • Flaskegresskar ("butternut squash")
  • Olivenolje
  • Salt/pepper
  • Timian (kan sløyfes)



Del flaskegresskaret i fire på langs og skrap ut frøene med en skje. Legg skivene på langs på et stekebrett på bakepapir med kjøttet opp. Pensle med litt olivenolje, kvern over litt salt og pepper, og strø evt. over litt timian eller andre urter.


Settes i forvarmet ovn, vi steker på 175 grader Celsius (varmluft) i én time.


Vi pleier å servere skivene slik de stekes med skallet på, og så skjærer man ut kjøttet selv når man spiser (vi spiser ikke skallet).


Alternativt kan man dele flaskegresskaret i to istedenfor fire og ha i noe godt fyll i det hullet der man har skrapt ut frøene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar