mandag 18. august 2014

Tørket gulrot

Etter å ha testet ut en del tørking av frukt og bør med dehydratoren, er ikke tørket gulrot i seg selv et spesielt spennende prosjekt - og det ferdige resultatet har absolutt ikke en smak som tilsier at dette er noe man vil småspise som en snack. Så hvorfor ta seg bryet med å tørke gulrot? Jo, tanken er at dette skal kunne brukes senere som pynt til gulrotkake.

På samme måter som flere kaker får jo en ekstra "touch" med et lite dryss melis på toppen, så kunne det være artig å se hvordan en gulrotkake vil ta seg ut med et tilsvarende dryss av gulrotpulver. Og med en krydderkvern eller tilsvarende så burde det være lett å lage pulver av den tørkede gulroten.

Så som en tidlig forberedelse til neste gang det skal bakes gulrotkake i huset, tørket jeg noen få gulrøtter. Gulrøttene skrelles, skjæres i tynne skiver med mandolin, og legges på dehydrator brett.


Brettene ble satt i dehydrator og tørket i 10 timer på temperatur 52 grader Celsius. Resultatet var et tørt og læraktig produkt. De tørkede gulrøttene oppbevares i et lufttett glass.


Det blir interessant å se hva slags pulver man får når dette kjøres i Thermomix eller lignende, og hva det kan gjøre med utseendet til en gulrotkake. Men det får bli et senere prosjekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar