søndag 17. august 2014

Gulrot- og paprikasuppe med Thermomix

Så var det på tide å prøve ut en ny suppe for å bygge opp arsenalet av enkle retter å lage i Thermomix, og denne gangen ble det en gulrot- og paprikasuppe som bygger på oppskrift fra boka "Maten og Kjærligheten". Suppen får god smak der det søte fra gulroten balanseres av det lett bitre fra paprikaen, og har en sterk og fin oransje farge. Med Thermomix blir suppen latterlig enkel å lage. Man kunne sikkert brukt den til å gjøre noe av hakkingen også, men jeg syntes det var like greitt å gjøre dette for hånd.

Ingredienser:

  • olivenolje
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
  • 2 røde paprika, grovhakket
  • 1/2 kinesisk hvitløk, grovhakket
  • 700 g kyllingkraft (jeg brukte buljongterninger)
  • 1 cm ingefær, renset og grovhakket
  • 100 g fløte
  • salt og pepper



Her er det ikke behov for å være spesielt nøyaktig i kutting av grønnsaker siden alt skal bli til en puré til slutt likevel. Poenget er å få dem i passe store biter til at de får noe steking i første del av oppskriften, og at de rekker å bli kokt sammen med kraften.

Ha litt olivenolje, løk og hvitløk i miksebollen. Stek løken gyllen på 5 minutter, varoma temperatur, revers og rørehastighet. Ha deretter i gulrot og paprika og stek videre 4 minutter, varoma temperatur, revers og hastighet 1 (for å få litt bevegelse i massen).

Ha i ingefær og kyllingkraft (jeg brukte kaldt vann og knuste buljongterninger istedenfor kraft, hvis det benyttes varm kraft kort litt ned på koketiden) og sett maskinen på 25 minutter, 100 grader Celsius, revers og rørehastighet.

Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Kjør så suppen 1 minutt, forover, hastighet 10 (vær forsiktig når du setter igang blenderen, øk hastigheten gradvis for å unngå varm sprut fra bollen) for å lage puré av blandingen i miksebollen.


Dette gir en suppe med flott konsistens, god smak og fantastisk farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar