lørdag 23. august 2014

Béchamel saus med thermomix

Béchamel saus krever tradisjonelt litt innsats å lage; det er ukomplisert å få til, men det blir en del røring, speing og temperaturkontroll - men med en Thermomix går det som en lek, og man kan la sausen lage seg selv samtidig som man tilbereder resten av retten.

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift som jeg skalerte og justerte litt på for å få prosessen til å ligge enda nærmere tradisjonell tilbereding.

Ingredienser:
  • 35 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 600 g helmelk
  • salt
  • muskat
Ha smøret i miksebollen og kjør 1.5 minutter 90 grader Celsius hastighet 1 til smøret er smeltet. Ha så i melet og kjør videre 1 minutt 90 grader Celsius hastighet 2 for å få en nogenlunde jevn blanding av smør og mel.


Hell i melken og kjør 12 minutter 90 grader Celsius hastighet 4. Tilsett så salt og fersk revet muskat og kjør noen sekunder på hastighet 2. Bland evt. inn andre ingredienser (f.eks. ost til en ostesaus).


Hvis sausen må holdes varm mens man fullfører andre arbeidsoppgaver, la TMX kjøre videre på 90 grader Celsius og hastighet 2 (evt. bruk en lavere temperatur).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar